Het Collectief

  1. Home
  2. het Collectief
civocracy

Burgerparticipatie met digitale middelen, bekend als Civic Tech, wordt aangeprezen door Forbes Magazine als The Next Big Thing. Civocracy speelt in op de uitdagingen van modern bestuur door het creëren van een online platform waar overheden onderwerpen kunnen aankaarten, waarop hun inwoners kunnen discussiëren en feedback kunnen geven. Burgers kunnen ook voorstellen voor onderwerpen doen en stemmen op voorgestelde onderwerpen. En ze kunnen met elkaar samenwerken op het platform door het delen van links, evenementen, en petities. Civocracy is een niet-partijgebonden platform, waar alle partijen, organisaties en burgers uit alle lagen van de bevolking, een stem kunnen hebben in de kwesties die hen raken.

Civocracy is een maatschappelijke startup, gevestigd in Berlijn. In minder dan een jaar is Civocracy gelanceerd in vier Europese steden in drie landen, waaronder Nederland.

Ga naar de website van Civocracy
nedgraphics

Bij NedGraphics ontwikkelen we software voor het ontwerpen, beheren en publiceren van digitale tekeningen en kaarten. Veelal met koppelingen aan andere gegevens binnen uw organisatie. Zo wordt de digitale kaart een essentiële informatiebron. Zeker in relatie tot objectenbeheer, de basisregistratiekaart, infrastructuur en ruimtelijke ordening.

We helpen u als klant ook met de digitalisering van complexe werkprocessen. Om u optimaal te ondersteunen bieden we flexibele standaardoplossingen gebaseerd op ruim 30 jaar ervaring. Zo waarborgen we een efficiëntieslag in uw werkproces en maken we tevens eenvoudige updates mogelijk.

Ga naar de website van NedGraphics
tygron

Tygron ontwikkelt software ter ondersteuning van gebiedsontwikkeling. Met de software kan realistische 3D werelden maken van de werkelijkheid, op basis van GIS data en reken modellen. In de 3D wereld kunnen verschillende scenario’s worden gesimuleerd en getoetst aan verschillende eisen. De gevolgen van ontwerpingrepen worden live, tijdens een ontwerpsessie, zichtbaar gemaakt op thema’s als Grondexploitatie, groen, parkeren, leefbaarheid, kosten/batenanalyse, woningbouwopgave, verkeer en milieu.

Daardoor kunnen ontwerpmogelijkheden snel, transparant en integraal worden verkend en met de diverse betrokkenen worden afgestemd. De software is een krachtig hulpmiddel om belangenpartijen vroeg in een besluitvormingsproces te betrekken en onderling draagvlak te creëren voor ruimtelijke oplossingen.

Tygron bestaat 10 jaar en is een spin-off van de Technische Universiteit Delft. Inmiddels heeft Tygron meer dan 1400 actieve projecten in haar software, in binnen en buitenland. De software wordt gebuikt door onder andere gemeentes, waterschappen, projectontwikkelaars, Havenbedrijf Rotterdam, Alliander en de Stad New York. Ook wordt de software gebruikt in het onderwijs, zowel in Nederland als op gerenommeerde buitenlandse universiteiten als Oxford University, Cornel University, en de MIT.

Ga naar de website van Tygron
centric

Centric biedt Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. Met gekwalificeerde professionals, technologische oplossingen en IT- en administratieve dienstverlening, zorgt Centric ervoor dat klanten zich op hun kerntaken kunnen richten. Door diepgaande kennis van IT te koppelen aan jarenlange ervaring met specifieke brancheprocessen, onderscheidt Centric zich van traditionele IT-leveranciers en administratieve dienstverleners.

Ga naar de website van Centric
antea-group

Antea Group is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau. Met ruim 3.500 medewerkers zijn wij wereldwijd actief. Antea Group combineert strategisch denken en multidisciplinaire kennis met technische expertise en pragmatisch handelen. Hierdoor bieden wij effectieve en duurzame antwoorden op de uitdagingen van onze opdrachtgevers. We hebben vestigingen in Europa, Noord- en Zuid-Amerika, Afrika en Azië. Via de Inogen-alliantie van milieuadviesbureaus is het bereik van Antea Group zo goed als wereldwijd.

Onder de naam Oranjewoud groeiden we uit tot een veelzijdig en onafhankelijk partner voor bedrijfsleven én overheden. Als Antea Group zetten we deze expertise ook mondiaal in. Door hoogwaardige kennis te combineren met een pragmatische aanpak maken we oplossingen haalbaar én uitvoerbaar. Doelgericht en met oog voor duurzaamheid. Op deze manier anticiperen we op de vragen van vandaag en de antwoorden van de toekomst.Al meer dan 60 jaar. Vol trots en plezier.

Ga naar de website van Antea Group